Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Hrubi Léna a Ballet School of the Opéra national de Paris kurzusán járt

By 2023.08.05.No Comments

Szeptemberben kezdi a III. évfolyamot az Magyar Táncművészeti Egyetemen Hrubi Léna, aki a Ballet School of the Opéra national de Paris intenzív nyári kurzusán töltött egy hetet, 2023. július 10. és 15. között.

Az iskola Párizs külvárosában, Nanterre-ben található – Christian de Portzamparc neves francia építész méltán világhírű épületében -,  ahol az MTE-hez hasonló campuson tanulhatnak a növendékek. A kurzuson a balettiskola mesterei és mesternői tanítottak, két alkalommal a Párizsi Opera Balett Etoile-ja (1981) tartott balett órát, ami fantasztikus élmény és inspiráció volt.

Hrubi Léna Elisabeth Platel igazgatónővel

A kurzus igazán nemzetközi volt, számos európai országból, de az Egyesült Államokból, Koreából és Ausztráliából is érkeztek növendékek, így a kint töltött idő szakmailag és kapcsolati szempontból is igen hasznos volt Lénának, Tóth Eszter növendékének.

A kurzuson balettórák mellett néptánc, zenei kifejezőkészség, színészi mesterség órák is színesítették a programot. A hét lezárásaként a résztvevők egy rövid bemutatót tartottak a szülőknek az iskola színháztermében.

 

 

Megszakítás