Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

IX. Nemzetközi Tánctudományi Konferencia az MTE-n

By 2023.09.17.No Comments

Kiemelkedő érdeklődés kíséri a IX. Nemzetközi Tánctudományi Konferenciát, melyet Műfajok, Módszerek, Mesterek a táncművészetben címmel hirdet meg a Magyar Táncművészeti Egyetem. Az eseményre 2023. november 3-4-én kerül sor.

A jelentkezési határidőig rekordszámú regisztráció érkezett a konferenciára, 10 külföldi előadó vesz részt az eseményen. Jelenleg a program-összeállítás zajlik, amelyet hamarosan az MTE felületein is láthatnak.

Fotó: Csillag Pál

A Szervezőbizottság tagjait kérdeztük az esemény jelentőségéről és a várható programról. Dr. Lanszki Anitát, a Magyar Táncművészeti Egyetem docensét, a Pedagógia és Pszichológia Tanszék, valamint a Tánctudományi Kutatóközpont vezetőjét és a kitűnő mesternőt, Lőrinc Katalin Harangozó Gyula-díjas táncművészt.

Dr. Lanszki Anita elmondta, hogy “A lektorált konferenciára rekordszámú jelentkezés érkezett, 73-an adták be előadásvázlatukat. A meghirdetett tematikát figyelembevéve végül 49 előadáson és 3 workshopon vehetnek részt az érdeklődők, melyek mindenki számára térítésmentesen látogathatók, beleértve a kísérőrendezvényeket, azaz a könyvbemutatókat és a péntek esti táncelőadást is.”

Lőrinc Katalin mesternő így fogalmazott: “Régi vágyam teljesül azzal, hogy első ízben hangzanak el előadások angol nyelven az itthoni közegünkben úgy, hogy ez az együttlét ebben a formában (külön tolmácsolás nélkül) is magától értetődő legyen. Már 2020-ban elkezdtem tervezni az intézmény első angol nyelvű szakmai konferenciáját, melyet azután a koronavírus-járvány miatt végül csak online tudtunk megvalósítani. Ez a most az igazi, mert együtt gondolkodik a külföldi és a hazai szakma az egyetemesen aktuális szakmai kérdéseinkről.”

A  IX. Nemzetközi Tánctudományi Konferenciával kapcsolatos kérdéseket a Tánctudományi Kutatóközpont tudományos titkárának lehet elküldeni a ledniczky.bea@mte.eu email címre.

 

Megszakítás