Skip to main content
EgyetemHírekKiemeltUncategorized @hu

Roadmovie hallgatóink egri útjáról

By 2023.09.30.október 2nd, 2023No Comments

Idén tizenkettedik alkalommal szervezték meg az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált, szeptember 27-e és október 1-je között. Az eseményen a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is felléptek, akiket kamerával kisértünk el Egerbe.

A XII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon öt nap alatt nyolc előadást lehet megtekinteni, s közel kétszáz táncos lép színre. A programokról Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója és Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője, az MTE Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet igazgatója korábban elmondták, hogy 12 évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a táncfesztivált.

–  Nagy reményeket fűztünk ehhez, s be is váltotta is azokat. Évről évre lehetőséget ad a fesztivál a magyar és külföldi együtteseknek arra, hogy megmutassák magukat. Különböző műfajokat láthattak a nézők eddig is, s ebben az öt napban – emelte ki Blaskó Tamás még az esemény sajtótájékoztatóján.

Topolánszky Tamás hangsúlyozta, 12 éve töretlenül sikerül megszervezni a táncfesztivált, melynek kiemelt partnere a Nemzeti Táncszínház. A Magyar Táncművészeti Egyetem intézetigazgatója elmondta, minden korosztály számára készültek, a fellépők esetében is így van ez és ezért külön örül, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is felléptek Egerben.

Az Egyetem hallgatóinak utazását, a próbát és fellépést ezúttal kamerával kísértük végig. Az emlékezetes napról egy hosszabb roadmovie készült, amely ITT tekinthetnek meg.

 

Megszakítás