Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Szepsi Dóra is ott volt Lausanne-ban

By 2024.02.04.No Comments
Szepsi Dóra, a Magyar Táncművészeti Egyetem VIII. évfolyamos hallgatója is részt vesz a Prix de Lausanne balettverseny Partner School Choreographic Project programjában. A rangos verseny vasárnap délután ért végett a Lausanne-ben rendezett döntővel és a Rising Stars gálával.

Az MTE a rangos balettverseny partnerintézményeként delegálta Szepsi Dórát, aki a kilencnapos program során Kinsun Chan koreográfussal dolgozhat együtt, Sschräääg című darabjában. Emellett természetesen az egyik legrangosabb balettversenyen világszerte elismert balettmesterekkel gyakorolhat.

Az első bemutató a Prix de Lausanne döntőjét követő Interlude Performance keretében, február 3-án szombaton volt látható a lausannei Beaulieu Theatre-ben. A több mint 1600 férőhelyes nézőtér óriási tapssal köszöntötte a PSCP résztvevőit és munkájukat. Az estét az ARTE televiziós csatorna közvetítette.

A Prix de Lausanne 2024-es kiadásán 86 fiatal balettművész vett részt és közülük 20-an jutottak be a február 4-én megrendezett döntőbe.

Megtisztelő számunkra, hogy a verseny zsűrijébe felkérést kapott a Budapest Ballet Grand Prix zsűrielnöke, a kiváló koreai balettművész,  Sue Jin Kang.

A döntő végén a zsűri, amelynek elnöke idén Dame Darcey Bussell, a Royal Academy of Dance elnöke és a Prix de Lausanne 1986-os díjazottja volt, kilenc díjazottat választott ki. Ösztöndíjuknak köszönhetően ez a kilenc ígéretes táncos lehetőséget kap arra, hogy a Prix de Lausanne rangos partneriskoláinak és társulatainak egyikébe lépjen be. Azok a döntősök, akik nem kaptak ösztöndíjat, egyenként 1.000 CHF díjazásban részesültek.

A végeredmény ITT olvasható.

 

Vasárnap került sor az 52. Prix de Lausanne záróakkordjára, a Rising Stars gálaelőadásra, melyen ismét bemutatták a Schräääg című darabot.
Megszakítás