Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Szeretnél táncművész lenni? Jelentkezz áprilisban a Magyar Táncművészeti Egyetemre!

By 2023.03.30.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem felvételt hirdet a 2023/24-es tanév felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész szakirányon valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra, amelynél a következő tanévben az osztály közösen indul.

Az összesen kilencéves balettművészképzés a hivatásos táncművész pályára készít fel, ebből az első hat év az előkészítő, melyet – sikeres felvételi vizsga esetén – három év felsőoktatási alapképzés követ, ami egyetemi BA-oklevéllel zárul. Elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2022/23-as tanévben fejezik be az általános iskola 4. osztályát és nem idősebbek 12 évesnél.

A növendékek a mindennapos (rendszeres színpadi fellépéseket is magába foglaló) szakmai gyakorlati képzéssel párhuzamosan közismereti tanulmányaikat az egyetem nyolcosztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumában végzik. A Columbus utcai campuson igény esetén kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani és az egyetem az étkezés költségeihez is hozzá tud járulni.

A Klasszikus balett előkészítős felvételi jelentkezési határideje április 17., a felvételi vizsga időpontja 2023. április 22., szombat.

A moderntánc és színházi tánc szakirányra elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2022/2023-as tanévben fejezik be az általános iskola 8. osztályát, illetve ennek megfelelő tanulmányaikat, és nem idősebbek 16 évesnél.

A Moderntánc/Színházi tánc előkészítős felvételi jelentkezési határideje 2023. április 11., a felvételi vizsga időpontja 2023. április 15., szombat.

Ez az osztály az előkészítő évfolyamok idejére most közösen indul: BA felvételi a színházi tánc szakirányra 2024-ben, a moderntánc szakirányra 2025-ben lesz.

További információk ITT.

Kérdések, információk: gonczi.renata@mte.eu

 

Megszakítás